18 Temmuz 2016 Pazartesi

Dinamik Bursa Burun Estetiği

DİNAMİK BURSA BURUN ESTETİĞİ

Burun ucunda üç bileşen bulunur: Tek bir yapı gibi hareket eden kıkırdak doku ve çevresi, kas yapıları ve kayma alanları. Bu yapıyı çözmek ve burun ucunun mimiklerle uyumlu bir şekilde hareket etmesini sağlayabilmek burun yapısına bağlı olarak mümkün olabiliyor. Dinamik Bursa burun estetiği, geleneksel statik teknikler yerine burun ucuna esneklik sağlayarak daha doğal ve rahat burunlar oluşmasına yardımcı oluyor. Burun ucunun hareket mekanizmasını engelleyecek noktalara dikiş atmayarak ve bazı yapıları koruyarak aşağı yukarı ve sağa sola hareket etmesi sağlanabiliyor. Ameliyat öncesinde kişinin konuşma, gülme ve ağlama sırasında edindiği yüz ifadeleri doktor tarafından incelenir ve bu mimiklere uygun stratejiler planlanır. Bu teknik öncesinde bir burnun ameliyat geçirip geçirmediği burun ucuna bakılarak kolaylıkla anlaşılıyordu; ancak bu teknik sonrasında burnun estetiği ameliyatı geçirdiğini anlamak oldukça zorlaşıyor. Bursa burun estetiğinde ameliyat sonrasında dışarıdan görünen herhangi bir dikiş izi kalmaz. Kemik gelişimi tamamlanmış herkese uygulanabilir ve genel anestezi altında yapılabilir. Bu teknikte bursa burun estetiği bilgisi ve sanatsal bakış açısı çok önemlidir. Doğru bir burun tasarımı, anatomi ve cerrahi teknik bilgisiyle başarıyla gerçekleştirilebilir.

Burnun görünümünü iyileştiren bu cerrahi uygulama genel olarak yüzünüzün görünümünü de iyileştirebilir. Bursa burun estetiğinde yapılan kesilerin büyük bölümü gözle görülmesi mümkün olmayan burun içi alanlarda yapılmaktadır. Bazı uygulamalarda cerrahi kesi burun deliklerini birbirinden ayıran cilt alanında yapılabilmektedir. Bu süreçler dahilinde belirli miktarda kemik ve kıkırdak çıkarılır veya yeniden şekillendirilmiş bir burun oluşturmak üzere düzenlenir. Bursa dinamik burun ameliyatı sırasında burun içerisine tampon yerleştirilmişse, ameliyattan sonraki sabah bu tampon çıkarılır. Burun ateli çoğunlukla ameliyattan 7 gün sonra çıkarılır. Bu dönemde, yedi gün süreyle ilave olarak burun kanatlarına bant uygulanır ve ardından bu bantlar da alınır. Ameliyat sonrasında oluşan morluk ve şişliğin büyük bölümü çoğunlukla ameliyattan sonraki iki haftada kaybolur.
Bursa burun estetiğinde cerrah törpü ve keskiler kullanarak burun içindeki kesikler arasından burun sırtı ve burun ucu düzeltmelerini yapabilir. Tekrar altını çizmek gerekirse açık ameliyatı burun ucu kaldırma, burun sırtı güçlendirme, burun eğriliği gibi kapsamlı işlemler daha rahat ve kapsamlı yapılmasına olanak tanımaktadır.


Yaş Sınırı Nedir?

Burada burundaki kıkırdak ve kemik gelişimini göz ardı etmemek gerekir. Öncelikle 18 yaşından küçük hastaların burun ameliyatı operasyonları vücudun gelişimini tamamlaması açısından işlem önerilmemektedir. 18 yaşına girmiş ve sonraki yaşlarda olan hastalar için burun estetiği uygundur.

Ameliyat Sürecini Özetlersek;

·         Dinamik burun ameliyatının hemen sonrasında silikon tamponlar uygulanır ve hasta odasına alınır.
·         İlk 12-24 saat (operasyonun ne olduğuna göre değişkenlik gösterir) arası hasta gözetim altında hastanemizde ağırlanır.
·         Morluk ve şişliklere önlem olarak ilk 24 saat gözaltları ve burun çevresine buz tedavisi uygulanır. Gerektiğinde ek kremler kullanılır ve hasta taburcu edilir.
·         Dinamik burun ameliyatının 2. veya 3. günü daha önce yerleştirilen tamponlar çıkartılır ve hasta evinde istirahat etmesi için uğurlanır.
·         Operasyon sonrası 7. güne gelindiğinde kolumella (burun deliklerin ortasındaki duvar) üzerindeki dikişler alınır ve burun üzierne ince burun bantları yapıştırılır. Bu bantlarda 5 gün sonra çıkarılır.
·         Sonuç olarak dinamik burun ameliyatı sonrası 12. güne gelindiğinde artık burun çıplak bırakılır. Burun içi damlaları ile burun içindeki kabuklanmalar iyileştirilir.
·         Üçüncü ay sonunda hastamızdan burun fotoğrafları istenir ve dosyamıza eklenir.

Bursa Dinamik Burun Estetiği ameliyatı sonrası burnunuza darbe almayın yeter!

Bursa Burun Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

·         Dinamik Burun Ameliyatı sonrasında sigara içmemelisiniz, iyileşme sürecini kötü yönde etkiler (en az ilk 1 ay)
·         Ödem (şişlik) ve morluğun en az seviyede olması için 3 yastıkla kafa yükseltilmiş ve sırtüstü yatmak faydalı olacaktır (ilk 3-4 gün). Göz çevresine ve yanaklara soğuk jeller ya da buz şişliği ve morluğu azaltacaktır.
·         Özellikle uzun dönemde şişlik ve ödemi azalmak için diüretik özelliği olan yeşil çay içebilirsiniz (günde 2-3 fincan) Yine bu dönemde çok tuzlu yememek faydalı olacaktır
·         Burun ameliyatı açık teknikle yapıldıysa burun delikleri arasındaki kesi/dikiş yeri üzerine antibakteriyel kremlerle temiz tutmak ve kabukları yumuşatmak yara izinizi güzelleştirir (günde 4-5 defa)
·         Gözlük takmak yok, özellikle ağır gözlükler burun çatısındaki kemiklerde yer değişikliğine neden olabilir
·         Futbol, basket ve benzeri burnunuza darbe alabileceğiniz aktivitelerden uzak durun, burnunuz bu dönemde kırılgan
·         Sadece doktorunuzun önereceği ilaçları kullanın. Hiçbir şeyi riske atmayın. Aklınıza takılan önemli olduğunu düşündüğünüz her türlü sorun için doktorunuzu arayın.

Bursa Dinamik Burun Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

·         Ameliyat günü dinamik burun ameliyatından sonra sulu ve yumuşak gıdalar önerilir. Ameliyattan üç saat sonra beslenmeye başlanabilir. Ameliyatın ertesi gününden itibaren normal beslenme alışkanlığına dönülebilir. Ancak ilk günlerde acılı ve baharatlı gıdalardan kaçınılmalıdır.
·         Rinoplasti ameliyatı sonrasında genellikle hafif ya da orta şiddette ağrı olur. Ameliyat sonrası ilk günlerde yüksek yastıkta yatılması önerilir.
·          Ameliyat sonrası burun temizliği ve bakımı için verilen sprey ve diğer ilaçlar düzenli kullanılmalıdır.
·         Ameliyat sonrası aşırı yüz mimikleri ve gülmekten kaçınılmalıdır.
·         Aşırı egzersizlerden (jogging, yüzme, fazla eğilme, yerden ağır cisim kaldırma gibi kan basıncını artıran bütün aktiviteler) 2-3 hafta uzak durulmalıdır.


Detaylı Bilgi İçin: www.onderakdeniz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder